Capítol Cent Seixanta-Vuit: Furcia, qué hermosa eres (a.k.a. SOS 4.8 2010. Dia I)

El Festival de Benicassim val 180€, està ple de hoolligans i és al juliol. El SOS val 36€, a penes hi ha guiris i és l’últim finde d’abril. Epic win per al SOS i cap al secarral que és Múrcia que vam fer cap la setmana passada. Vaig anar amb alguns de la tropa "lastefemera" de Castelló -mai em cansaré de defensar la grandesa d’eixa web- ja que la resta de gent que conec o anaven amb altres amics, o estaven al viñarock, o no anaven enlloc este finde.

Road trip passant per terres de Violència, Alacant, Hardvardcete i arribem a Múrcia. Vam trobar l’hotel fàcilment, vam abastir-nos de tot lo necessari (alcohol, gel, gots i alguna cosa de menjar per a desdejunar i ressopar…) a "un supermercau que tenemoh aquí que se yama mercadona" i a les 19:00 ja estàvem al recinte del festival, teniem la pulsera rosa "ABONO" posada i vam entrar.

Alaska i Nacho Canut punxant temazos a un escenari petit (SOS Club). I Mario Vaquerizo -crec que vestit d’home- de gogó. Va estar bé la poca estona que va durar, però els concerts començaven en breus i vam marxar uns cap al Escenario Verde Escenario Estrella Levante i els altres cap a l’Auditori Mondosonoro.

Primer concert al que assistia del festival: The Sunday Drivers. No vos enganyaré: només coneixia la cançó de Do It, i per l’anunci de Cruzcampo Light. Però mira, em van agradar bastant. Me’ls vaig apuntar com a grup a tindre en compte. Ens va faltar vore el final del concert, però esque voliem agafar bon lloc per al següent concert, que era a l’altre escenari.

Segon concert: Joe Crepúsculo, a l’escenari Jägermeister. A este el tinc bastant escoltat, gràcies a que me’l va recomanar un amic, a que és copyleft i a que va a toooots els festivals, o casi, del panorama espanyol. La veritat és que m’encanta -que alguien saque al gafapasta que llevo dentro!- i, tot i que erem poquets perquè a l’altre escenari començaven The Horrors, vam fer festa. La Bien Querida i el cantant de Los Planetas van muntar a cantar-ne una de junts també, igual que al CD Supercrepus. La primera suada de samarreta del festival. Per si voleu fer-vos una idea -ja que ni s’escolta ni es veu pràcticament res- vaig grabar este vídeo:

   

Va acabar el senyor Crepus i vam marxar a vore com estava l’ambient per l’escenari gran amb The Horrors. Estava avorridíssim ("uoooh! el cantant ha mogut un braç!!") Una llàstima, perquè ténen temazos com Sheena is a Parasite, que es veu que no van tocar. I después anaven Los Planetas (horror! – de nou…), de manera que vam pegar una volteta, un parell de cerveses i cap al Jägermeister de nou, que arribava una de les actuacions més esperades de la nit.

Crystal Castles!! Rebentada de gent -haurien d’haver posat a los Planetas al menut i a estos al gran-, tots apretaaats, la fauna més estrambòtica del SOS allí concentrada. I comença el concert. La cantant, Alice Glass, tan boja com sempre i cridant com si l’anaren a matar, a la segona cançó (foto) ja anava per damunt del públic que, entregat, va arribar a rebentar una de les valles de protecció i tot… xD. Moshing, calor, botar, espentes, xafotons, gent per enterra i per dalt… vaja, que va ser la gran suada de samarreta del dia, però va valdre la pena. Gran xalera.

Sortim mig desparat de l’actuació i a l’altre escenari ja estaven Franz Ferdinand. Vaig escoltar a partir de la setena cançó -segons el setlist- des de bastant lluny (al costat dels cotxes de xoc). El concert va durar dues hores i va ser bastant paregut al que ja vaig veure a València al MTV Winter. Se’m va fer un poc llarg, tal vegada perquè encara portava el subidón del concert d’abans, i vaig decidir que ja era bon hora per anar a menjar alguna cosa.


Foto agafada d’ací

Acabades l’actuació de FF i el kebab de 5€ que em vaig comprar, vam avançar un poc cap a l’escenari gran, que tocaven Hot Chip. Solament tinc un disco seu, però està bastant bé. Vam escoltar només el principi, i van tocar bastants dels seus temazos, com Over and Over o And I Was a Boy From School. I també van fer una versió de La Loba de Shakira..wtf? Molt bon rotllo de concert, però ja estavem cansats i vam decidir marxar a pegar una volteta.

Delorean van tardar moltíssim en començar el seu concert, i s’escoltava fatal quan ho va fer. Una llàstima. De manera que vam anar a explorar algunes zones amagades del festival. I vam fer la gran troballa del dia: la carpa de circ! Vam entrar i dins hi havia un espectacle de burlesque amb Las Vegas Chapel, amb pin-ups, trucs de magia, més pin-ups i música rockabilly, d’eixa que és impossible estar-se quiet quan l’escoltes. Vam acabar pujant a l’escenari a ballar (a eixes hores ja ni teniem vergonya ni teniem res). Molt divertit tot.

I ja per acabar, una odissea per aconseguir un taxi -de fet, vam fer mig camí a peu cap a l’hotel- i a descansar, que encara quedava molt de festival al dia següent.

LO MILLOR DEL DIA: El concert de Crystal Castles, el de Joe Crepúsculo i la carpa de burlesque.

LO PITJOR DEL DIA: Alguns moments de parón entre concerts es van fer molt llargs, no poder veure a La Bien Querida, els preus de les begudes (2’5€ cervesa, 7’5€ cubata) i la falta de transport públic nocturn eficient (hola? per què no hi havia autobusos que ens dugueren de nou a l’hotel?).

Aquesta entrada ha esta publicada en Música. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Capítol Cent Seixanta-Vuit: Furcia, qué hermosa eres (a.k.a. SOS 4.8 2010. Dia I)

  1. Carles ha dit:

    De lo mes completet el primer dia… a vorem el segon

  2. Mashi ha dit:

    Tota la gent deia que tot estava concentrat al primer dia… a mi em van paréixer els dos dies super brutals, la veritat… A vore si faig este finde l\’entrada.

  3. laura ha dit:

    solo he leido el principio, has tachado al fib por los guiris? ay ay ay! por el precio sí, pero por los guiris no!

  4. Mashi ha dit:

    La verdad es que en el FIB no he estado nunca, pero según leo en last.fm, la mayor parte de quejas de la gente es porque muchos guiris parece ser se comportan como auténticos cerdos.Y lee el resto de la entrada también! 😛

Deixa un comentari